Pasaport Nasıl Alınır?
Pasaport çıkartmak için ilk dikkat etmeniz gereken şeyin kimliğinizin güncel olması olduğunu biliyor muydunuz? Kimliğinizde yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği bu noktada önem arz ediyor. Eğer kimliğinizle ilgili bir sorun yok ise pasaport almak için diğer bir adım olan randevu alma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Nasıl randevu alacağınız ile ilgili sorunuza aşağıda yer veriyor olacağız.
Pasaport başvuruları 2018 yılından önce Emniyet Müdürlüklerinden yapılıyor iken 2018 yılından sonra Nüfus Müdürlükleri üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Size en yakın Nüfus Müdürlüğünden randevu alabileceğiniz gibi artık https://randevu.nvi.gov.tr/ bu adres üzerinden de randevunuzu oluşturabiliyorsunuz. Özellikle Covid-19 dolayısıyla Nüfus Müdürlükleri belirli bir doluluk oranına ulaştıklarında o gün için randevu müracaatlarını kapatmaktadır. İnternet üzerinden yapacağınız başvurularda ilgili Nüfus Müdürlüğüne ait doluluk oranlarını görebiliyorsunuz.
Nüfus Müdürlüğünce paylaşılan bir bilgiyi de sizlere aktarmak isteriz. Yapacağınız pasaport başvuruları için adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne gitme zorunluluğunuz bulunmuyor. Herhangi bir müdürlükten yapabiliyorsunuz. Başvurunuzu yapmadan önce başvuru bedellerini, vergi dairesi müdürlüklerine ve anlaşmalı yerlere ücreti yatırmanız gerekmektedir. Yaptığınız ödeme ilişkin belgeyi de saklamanız önerilmektedir.
Pasaport Ne Kadar 2021?
-6 ay süreli başvurularınız için harç ücreti 227,20 TL – defter ücreti 180 TL ve totalde borcunuz 407,20 TL’dir.
-1 Yıl süreli başvurularınız için harç ücreti 332,10 TL – defter ücreti 180 TL ve totalde borcunuz 512,10 TL’dir.
-2 Yıl süreli başvurularınız için harç ücreti 542,20 TL – defter ücreti 180 TL ve totalde borcunuz 722,2 TL’dir.
-3 yıl süreli başvurularınız için harç ücreti 770,20 TL – defter ücreti 180 TL ve totalde borcunuz 950,20 TL’dir.
-3 Yıldan fazla süreli başvurularınız için harç ücreti 1085,40 TL – defter ücreti 180 TL ve totalde borcunuz 1265,40 TL’dir.
Anlaşmalı Bankalar:
Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatifbank, Denizbank, QNB Finansbank, HSBC Bank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, Şekerbank, T.C ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Posta ve Telgraf Teşkilatı, Türkiye Emlak Katılım Bankası.
Ücretinizi yatırdıktan sonra, güncel kimliğiniz, 2 adet biometrik fotoğraf ve ödeme dekontunuz ile birlikte görevliyle işlemlerinizi yürütebilirsiniz. İşlemlerinizin tamamlanmasının ardından görevliye vermiş olduğunuz adrese 5-7 gün iş günü zarfında pasaportunuz kargo vasıtasıyla ulaştırılır.
Pasaport İçin Nereye Müracaat Edilir?
Pasaport İçin Randevu Nasıl Alırım?
Dilerseniz ilçe müdürlüklerinden de randevu talebi oluşturabilirsiniz.