Tüketici Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?
İhtiyaç kredisi hesaplama –tüketici kredisi hesaplama- işlemi için aslında çok fazla efor sarf etmek veyahut karmaşık hesaplamalar içerisinde kendinizi kaybetmenize gerek kalmıyor. Birçok banka kendi tüketici kredisi hesaplama aracı ile bunu size sağlıyor.
Taksit sayısı, çekmek istediğiniz kredi tutarı ve bankanın faiz oranına göre bu rakam değişiklik gösterebilir. Ayrıca kredi için yapılan sigorta ve diğer masraflar da işin içine dâhildir. Sigorta prim tutarı olarak sizden bir miktar para tahsil edilecektir. Tüm bunlar çıkarıldıktan sonra çektiğiniz miktardan daha azı hesabınıza yatıyor olacaktır. Krediyi çekerken buna dikkat etmeniz önerilir. Örneğin Enpara (QNB Finansbank şubesiz bankacılık) üzerinden 15 bin TL tutarında kredi çekmek istediğinizde; 24 ay için kredi aylık faiz oranı %1,71 olmaktadır. Aylık taksit tutarı sizin için hesaplanmaktadır. 12 ay olması halinde %1,75 ve 36 ay olması halinde ise yine %1,71 oranında faiz işletilmektedir. Bu rakamlar zaman içerisinde güncellenmektedir.
15 bin , 24 ay vade ve %1,71 faiz oranı ile çekmiş olduğunuz kredinin aylık taksit tutarı 797,75 TL olacaktır. (Enpara için) Toplam geri ödeme tutarı 19.146 TL olacaktır. Sigorta prim tutarı 326,35 TL olacaktır. Hesabınıza yatacak net tutar 14.673,65 TL olacaktır. Yıllık maliyet oranı ise %27,6024 olmaktadır. Bu rakamlar Temmuz 2021 verilerini yansıtmaktadır. Kullanacağınız zaman dilimine göre bankanızın hesaplama aracıyla tüketici kredisi hesaplama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Her bankanın ihtiyaç kredisi hesaplama alanı bulunmaktadır.