Kapatmak için ESC 'a basın

Uzay & Bilim

15 Yazı
0
4
Begüm Ateş
4 Dakika

Canlıların Sınıflandırılması Nasıl Yapılır? Canlıların sınıflandırılması; bilim insanlarının canlıları daha iyi anlamalarını, tanımlamalarını ve araştırmalarını kolaylaştırmak için yaptığı bir işlemdir. Canlılar, aralarındaki benzerliklere ve farklılıklara göre belirli kategorilere ayrılmaktadır. Peki canlıların sınıflandırılması nasıl yapılır? Bu işlem şu şekilde gerçekleştirilmektedir: Özelliklerin Gözlemlenmesi: Canlıların fiziksel ve genetik…

0
4
Begüm Ateş
4 Dakika

Radyasyon Nedir? Radyasyon, bir çeşit enerjidir. Bu enerji ise radyoaktif maddelerin yaydığı ışınlardan gelir. Radyasyon nedir sorusuna bilimsel tanım ile yanıt verildiğinde, çok uzakmış ve hayatımıza girmesi neredeyse imkansızmış gibi radyasyon, aslında tıp alanında yoğun kullanılan bir enerji türüdür. Öte yandan mikrodalga fırınlardan ütüye pek…

0
5
Begüm Ateş
5 Dakika

Dünya’nın Şekli Nedir? Dünya’nın şekli nedir sorusu yüzyıllar boyunca çeşitli tartışmalara konu olmuştur. Son bilimsel tespitlere göre ise dünyamızın şekli geoittir. Bu biçim, üst ve alt kısımlardan hafifçe basık, orta kısımdan ise şişkindir. Dünyamızın şeklinin geoit olmasının en önemli kanıtları, uydumuz Ay’ın üzerinde gördüğümüz gezegenimizin…

0
4
Canan Şahin
4 Dakika

Şüpheci olacağım ve yer çekiminin gerçekten keşfedilip keşfedilmediğine ışık tutacağım. Bu konuyu merak ettiğim için akıl sağlığımdan şüphe edebilirsiniz. Bunun arkasında büyük bir gizem yatıyor gibi görünüyor! Gerçekte yer çekimini kim buldu? Başlayalım. Isaac Newton’dan önce yer çekiminin var olduğunu sayabiliriz değil mi? 17. yüzyıla…

0
3
Canan Şahin
3 Dakika

Kuzey Işıkları (Kutup Işıkları) Neden Olur? Gökyüzünün en muhteşem görüntülerinden üçünü saymak istesek, kuşkusuz bunlardan bir tanesi de kuzey ışıkları olacaktır. Kuzey ışıkları, renkli ışık perdeleri ile bizi dünyadan çok uzaklara götürmeyi başarıyor… Aurora Borealis olarak da adlandırılan Kuzey Işıkları neden olur ? Hem kuzey…

0
4
Canan Şahin
4 Dakika

Maddenin Halleri Nelerdir? Maddenin halleri nelerdir? Fen bilimleri dersinin başlıca konularından olan maddenin halleri; katı, sıvı ve gaz olarak biliniyordu. Daha sonra fizikçiler başka koşulları test etmiş olmalılar ki bu üçlüyü yalnız bırakmayacak olan birkaç madde hali daha keşfettiler. Katı, sıvı ve gazın dışında potasyum…

0
3
Canan Şahin
3 Dakika

Ayın Evreleri Nasıl Oluşur? Geceleri gökyüzünde bizim için ışığı yansıtan uydumuz, bazı zamanlarda bize farklı görünümler sunar. Ayın evreleri, bu farklı görüntülere verilen isimdir. Ayın görünümleri bu şekilde açıklanmaktadır. Ayın evreleri nasıl oluşur? Ay dünyanın yörüngesinde yer alıyor ve dünyamız ise Güneş’in yörüngesinde hareket ediyor….

0
3
Canan Şahin
3 Dakika

Meteor Nedir? Meteor nedir ? Uzayda yer alan gezegenler arasında serbest bir şekilde dolaşan irili ufaklı taşlara meteor adı verilmektedir. Bununla birlikte havayuvarı içerisinde yer alan sıcaklık değişimleri de meteor olarak adlandırılmaktadır. Meteorlar genel olarak parçalanmış gezegenler ve asteroit parçaları aracılığıyla meydana gelmektedir. Bütün bu…

1
3
İlknur Kuru
3 Dakika

Atmosferin Katmanları Nelerdir? Atmosferin katmanları nelerdir? Her ne kadar biz onları göremesek de, dünyayı çepeçevre sararak birbirinden farklı görevler üstlenen gaz katmanları vardır. Bu gaz katmanlarının hepsine ise atmosfer denmektedir. Atmosfer toplamda 5 ana katmandan ve 2 tane de ara (geçiş) katmandan meydana gelir. Troposfer:…